De Bierfabriek viert 10-jarig jubileum met eigen Dubbel Bock

De Bierfabriek viert 10-jarig jubileum met eigen Dubbel Bock
AMSTERDAM - directieleden van De Bierfabriek in de Nes (c) Ronald Speijer

De Bierfabriek bestaat vandaag 10 jaar. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan en de start van het bockbierseizoen hebben de brouwers van De Bierfabriek het jubileumbier 'Dubbel Bock' gebrouwen. Het bier is in gelimiteerde oplage gebrouwen en te verkrijgen in alle drie de vestigingen. Ook introduceert 6 nieuwe bieren.

Oprichters Harm van Deuren, Andrea Possa en Ronald Bolhuis openden de eerste De Bierfabriek in 2011 in Amsterdam waarna de vestigingen in Delft en Almere volgden.

De oprichters blikken vol trots terug op de afgelopen 10 jaar: 'De formule van een bierbrouwerij in combinatie met restaurant en eigen taptafels was al succesvol in Italië en 10 jaar geleden hebben we besloten om dit in Nederland te introduceren', aldus Van Deuren. Kijkend naar de toekomst, geeft het trio aan de ambitie te koesteren meerdere nieuwe vestigingen te openen en brouw-workshops te organiseren.

Nieuwe bieren voor De Bierfabriek

Waar het begon voor De Bierfabriek met drie eigen bieren (Puur, Rosso en Nero), brengt het nu zes nieuwe bieren op de markt. De collectie bevat een pilsener, blond bier, red ale, porter, IPA en tripel.

De Bierfabriek

Het nieuwe bier Fabrieksgeheim heeft begin dit jaar bij de Dutch Beer Challenge de gouden medaille gewonnen in de categorie Porter / Stout. Met deze bieren en een vernieuwde huisstijl gaat de Bierfabriek de komende tijd verder met, zoals ze het zelf zeggen, 'het veroveren van de markt.'