,,We zijn altijd op zoek naar brands (sterke merken) om mee samen te werken’’, zo legde Roel Verwiel van KCS uit tijdens een perslunch in Holten bij restaurant en hotel Hoog Holten in Holten. Daar kregen genodigden een voorproefje van de gerechten die chef-kok Mike Klein Gebbink van Hoog Holten heeft ontwikkeld voor de business classpassagiers van KLM en partners. Na grote namen als Cees Helder (Parkheuvel, Rotterdam), de SVH Meesterkoks en de Alliance Gastronomique (samenwerkingsverband van toprestaurateurs) is het de beurt aan de jonge ondernemers van JRE.
Per 1 juni mag de werkgever van Klein Gebbink het spits afbijten bij het verzorgen van de cateringmaaltijden in deze vliegtuigklasse. Een mooie manier om in de lucht JRE èn ons bedrijf te promoten, zo zien Remco en Hanneke Vermeulen van Hoog Holten de samenwerking met KLM. Op de menukaart van de businessclass staat naast de gerechten tekst over het bedrijf en de vereniging van jonge restauranthouders. ,,Wie weet levert het wel extra reserveringen op’’, hoopt Hanneke.
Bij het ontwikkelen van de luchtvaartmaaltijden kreeg Klein Gebbink hulp van Bert Atelaar van Marfo uit Lelystad en Nico van Polanen van KLM Catering Services (KCS) in Schiphol. Het bereiden van de menu’s gebeurt niet bij Hoog Holten maar bij Marfo en KCS.. Het gaat om 1200 maaltijden per dag.
Tot 1 september zijn de gerechten van haar chef-kok Mike Klein Gebbink te proeven op tien kilometer hoogte. Daarna zijn de collega’s van het Savarin in Rijswijk, Het Wolhuys in Zwolle en De Jonge Dikkert in Amstelveen aan de beurt.
Mike Klein Gebbink (links) kreeg bij het ontwikkelen van de luchtvaartmaaltijden hulp van Bert Atelaar van Marfo uit Lelystad (midden) en Nico van Polanen van KLM Catering Services.