nieuws

G4S en ISS worden samen de grootste

Catering

Het Britse G4S wil het Deense bedrijf ISS overnemen. De nieuwe combinatie wordt een speler van formaat op de wereldmarkt van facilitaire services en beveiliging. De grootste ter wereld, zo meldt ISS.

De voorgenomen overname wordt niet door iedereen met applaus begroet. Het personeel van de beide facilitaire dienstverleners is ongerust, zo meldt Fnvbondgenoten.nl. De wereldwijd opererende facilitaire dienstverleners zijn in Nederland beide onder andere actief in de beveiligingssector.

In Nederland staat ISS bekend als schoonmaakbedrijf dat ook actief is in de beveiliging, catering, groenvoorziening en ongediertebestrijding. Bij G4S (Group 4 Securicor) Nederland werken zo’n 7.000 beveiligers, bij ISS Nederland 1.200. ISS heeft laten weten geen gedwongen ontslagen te verwachten.

Kaderlid Dirkjan Leentvaar van FNV Bondgenoten is er niet gerust op. ‘Ik werk nu tien jaar als beveiliger bij G4S, dit is de derde fusie die ik meemaak. En iedere keer zijn de werknemers erop achteruit gegaan. Fusies zijn altijd bedoeld om meer geld te verdienen en dus kosten te besparen. Dubbele functies zullen wegvallen en het management snijdt in de overhead.’

Hij verwacht dat de arbeidsvoorwaarden er niet ‘meteen op achteruit gaan. Over een of twee jaar worden de gevolgen pas merkbaar’, zegt Leentvaar.

Reageer op dit artikel