nieuws

Universiteit Utrecht: catering uitbesteden bespaart miljoen

Catering

Vanaf volgend jaar zomer zal de catering van de Universiteit Utrecht (UU) geheel zijn uitbesteed. Dat meldt de Nationale Horecagids. De 28 medewerkers van de UU gaan bij een nieuwe, externe cateraar in dienst.

Universiteit Utrecht: catering uitbesteden bespaart miljoen

Door de catering uit te besteden hoopt de universiteit jaarlijks een miljoen euro te besparen. Bovendien denkt de universiteit dat een extern bedrijf beter kan inspelen op de vernieuwingen op cateringgebied en op behoeften van de klanten.

De nieuwe cateraar die vanaf februari wordt gezocht, moet de arbeidsovereenkomsten van de 28 medewerkers die in dienst zijn van de Universiteit Utrecht overnemen. Het idee is om het aantal kantines te verkleinen. Dit zal schelen in de huisvestigingslasten.

De nieuwe cateraar moet aan een groot aantal eisen voldoen. Het cateringaanbod moet voldoen aan de behoeften van medewerkers en studenten en er moet rekening worden gehouden met het internationale karakter van de doelgroep. Producten moeten mee te nemen zijn en het assortiment moet aansluiten op de trends in de moderne horeca, zo meldt de Nationale Horecagids.

Reageer op dit artikel