nieuws

Albron: ‘Wandelaar lijkt niet op festivalganger

Catering

Hoewel het start- en finishterrein van de Nijmeegse Vierdaagse na twee uur ’s middags niet veel anders oogt dan een gemiddeld festivalterrein, is de wandelaar toch een andere gast dan de festivalganger. Dit bemerkt cateraar Albron, de hoofdcateraar van de Nijmeegse Vierdaagse.

Albron: ‘Wandelaar lijkt niet op festivalganger

‘Er zijn twee soorten wandelaars te herkennen. De oudere, meer traditionele loper en de feestvierende wandelaar. De een neemt zijn eigen brood mee en wil vooral iets gezonds en de ander gaat toch voor de friet en het bier’, vertelt een woordvoerder van Albron.

De cateraar op het Wedren probeert de wandelaars te voorzien van voldoende koolhydraten en zout, maar ook van gezondere en luxe broodjes. ‘Na het kleffe broodje kaas van onderweg, zijn er bij de finish lekkere broodjes met goed beleg.

In de ochtenden gaat er in totaal 12.000 liter koffie doorheen, en in de middagen nog eens 35.000 liter smoothie. Volgens Albron willen steeds meer mensen gezonde voeding, maar de grootste rijen staan toch voor de bar.

‘Albron tapt 50.000 liter bier op Vierdaagse’‘Redacteur helpt Albron op Vierdaagse’

Reageer op dit artikel