nieuws

Cateraar, communiceer cijfers naar medewerkers

Catering

Focus je op de dingen die wel goed gaan en communiceer cijfers naar je medewerkers. Dat waren twee belangrijke boodschappen van cateringmanager René Niemarkt, gericht aan collega-managers tijdens het evenement rondom de Misset Catering Awards. Niemarkt werd eerder dit jaar uitgekozen tot Baas van het Jaar.

Cateraar, communiceer cijfers naar medewerkers

Niemarkt, als manager werkzaam bij Compass Group Nederland, hield een speech over het succes van teamwork. ‘Cateringmanager, besteedt aandacht aan de 95 procent van de dingen die wel goed gaan en leg niet de focus op het klein aantal zaken wat fout gaat. Daarmee creëer je vertrouwen in je team’.

De Baas van het Jaar hamerde op openheid en emotie. ‘Ik heb veel emotie in mijn managementstijl. Ik geloof echt in mensen omhoog duwen. Mijn kenmerk is dat ik mensen alles uitleg. Ik communiceer gewoon alle cijfers naar mijn medewerkers. Dat gebeurt te weinig bij cateraars’.

‘Als je geen team hebt, is de glimlach niet echt. De glimlach die hoort bij het vak. Ik geloof niet in functionele horeca maar wel in het verkopen van beleving. Emotie is geen valkuil. Ik houd van emotie richting mijn mensen. Daar is helemaal niets mis mee.’

René Niemarkt werd in april dit jaar gekozen tot Baas van het Jaar. Niemarkt is manager bij Compass Group Nederland en was als spreken op uitnodiging aanwezig tijdens de uitreiking van de Misset Catering Awards in De Kookery in Noordwijkerhout.

Reageer op dit artikel