nieuws

Cateringpersoneel bij ‘klasse van werkende armen

Catering

Volgens Jan Marijnissen van de Socialistische Partij is er een ‘nieuwe onderklasse’. Die van de ‘werkende armen’. Dat zei de partijvoorzitter zaterdag op een congres van de SP. Marijnissen interviewde ook cateringpersoneel.

Cateringpersoneel bij ‘klasse van werkende armen

Het ging om cateringmedewerkers die voorheen voor Heineken werkten waarop de cao van de bierbrouwer van toepassing was. Nadat Albron het cateringcontract overnam werd de cao van de contractcatering op hen van toepassing.

Daardoor zijn zij er naar eigen zeggen 70 procent in loon op achteruit gegaan. Over dit onderwerp is nog steeds een juridische strijd gaande. Daarbij is zelfs het Europees Hof al in zicht.

Marijnissen interviewde tijdens het congres ook schoonmakers die hebben gestaakt voor beter loon. Verder kwam een postbezorgster aan het woord die zei slecht 4 euro per uur te verdienen en daarmee ver onder het minimumloon te blijven.

Volgens Marijnissen behoren zij tot de ‘nieuwe onderklasse’ of wel ‘de klasse van de werkende armen’. Deze is volgens de partijvoorzitter onlangs ontstaan in Nederland.

Meer bedrijfscatering:

Reageer op dit artikel