nieuws

Enerverend ‘afscheid’ van Ruud Baljé

Catering

Het afscheidsfeest van Ruud Baljé vorige week woensdag was zeer enerverend. Diverse sprekers uit binnen- en buitenland waren aanwezig om de salesdirecteur van Sodexho uit te luiden. Er was zelfs een minisymposium georganiseerd.

Enerverend ‘afscheid’ van Ruud Baljé

‘Rudolf, het voelt een beetje vreemd om hier te staan. Ik neem niet graag afscheid en zeker niet van een vriendje.’ Aldus Sodexho-directievoorzitter Hans Rijnierse. Hij en Baljé ‘vochten’ zo’n kwart eeuw geleden bij twee verschillende cateraars om een grote klant, Hoogovens. Baljé won die slag. Rijnierse: ‘En toen dacht ik, die moeten we hebben.’ Zulks geschiedde, Baljé kwam naar Sodexho (toen Van Hecke) en bleef 23 jaar in dienst. En passant sleepte de salesdirecteur nóg een keer het Hoogovens-contract binnen (inmiddels Corus), nu dus voor Sodexho. ‘Uniek’, volgens Rijnierse. En daarom was het congrescentrum van Corus woensdag plaats van handeling voor het feest rondom het vertrek van Baljé.

Adviseur
Al neemt Baljé niet echt afscheid van Sodexho, hij blijft nog aan als directieadviseur. Daarnaast runt hij het bureau X-tra Advies. Tal van sprekers waren uitgenodigd om Baljé en zijn vrouw Gemma (foto) uit te luiden. Onder meer Sodexho-topman Jac Petrie (COO Central Europe), die zei: ‘Ruud, I say not goodbye, but thank you.’ En: ‘We need your advices’.

Hilarisch
Ook was er een mini-symposium waar foodservice-expert Erik Driessen (Foodstep) een persoonlijke, soms hilarische, maar ook kritische presentatie hield over zijn en ‘Ruud’s reis door cateringland’. Ook de Belgische trendwatcher Nathalie Bekx had een interessante verhandeling. Over beide presentaties meer in een volgende editie van Misset Catering.

‘Gemma maakt het verschil’
In zijn eigen speech legde Baljé een mooie link tussen zakelijke en persoonlijke relaties. En prees hij zijn vrouw Gemma nadrukkelijk. ‘Zij maakt het verschil.’ Om af te sluiten met ‘Ik ben trots, tevreden en dankbaar en ga gerust, vol verwachting en goede zin de toekomst in.’

Reageer op dit artikel