nieuws

Facilicom start facilitair kenniscentrum

Catering

Facilitair dienstverlener Facilicom Services Group gaat vanuit haar hoofdkantoor te Schiedam structureel werksessies organiseren voor opdrachtgevers. De onderneming wil zo de kennis die over uiteenlopende facilitaire thema’s in huis is toegankelijk maken voor de markt. Het zogeheten Facilitair Kenniscentrum gaat in september dit jaar van start.

Facilicom start facilitair kenniscentrum

Dat gebeurt met een eerste sessie over ‘contractvorming bij catering’. In november volgt de tweede. De belangstelling bij opdrachtgevers is groot. Veel nieuwe inzichten en ervaringen op een breed terrein van facilitaire dienstverlening komen aan de orde. Volgens de concerndirectie is deze vorm van structurele overdracht van deskundigheid ‘uniek in Nederland’.

De sessies zijn bedoeld voor relaties en belangstellenden, werkzaam in het middenkader en operationeel hogerkader, en dienen een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van ‘goed opdrachtgeverschap’ in facility management in Nederland. De nadruk komt te liggen op de onderwerpen als ‘processen’, ‘contractvorming’ en facility management’. Facilicom (met als cateringtak Prorest) trekt externe sprekers aan voor de sessies om “een hoogwaardig en van onze dagelijkse business onafhankelijk niveau te kunnen waarborgen”, aldus stafdirecteur marketing Paul Janssen.

De eerste drie sessies zijn gepland op het terrein van catering-contractering, main contracting en de positie van de facilitair manager in de organisatie. Deelname aan de sessies is kosteloos voor opdrachtgevers van Facilicom en studenten. Overige belangstellenden kunnen – op basis van beschikbaarheid – tegen een vergoeding deelnemen.

Reageer op dit artikel