nieuws

FNV redelijk optimistisch over verkoop La Place

Catering

FNV Bondgenoten is ‘redelijk optimistisch’ over de verkoop van warenhuis V&D inclusief restaurantketen La Place aan investeringsbedrijf Sun European. Dat zegt vakbondsbestuurder Henk van der Ploeg dinsdag.

FNV redelijk optimistisch over verkoop La Place

‘Er komt nu een club met geld binnen, en dat is goed want V&D heeft investeringen nodig. Sun wil investeren en ziet het businessplan van V&D zitten’, zo merkte Van der Ploeg op.

Op korte- tot middellange termijn ontstaan daardoor meer zekerheden over behoud van werkgelegenheid, aldus de bestuurder, die op het vlak van banen spreekt van ‘gematigd optimisme”. Van der Ploeg stelde wel dat Sun een partij is die ‘koopt om winst te maken’, en het onduidelijk is wat de stappen van de investeerder zullen zijn mocht dat op langere termijn niet lukken.

FNV Bondgenoten, dat nog geen contact heeft gehad met Sun, wil ,,snel rond de tafel”. De vakbond uitte onlangs nog zorgen over de toekomst van het warenhuis, toen bekend werd dat V&D voor oktober verkocht zou worden. De kopende partij was toen nog niet bekend.

» Wie is de nieuwe eigenaar van La Place? Een portret.

Reageer op dit artikel