nieuws

Gezondste salade bij McDonald’s Nederweert

Catering

Veanny Vaes van McDonald’s Nederweert is winnaar geworden van de wedstrijd Lekkerste en Gezondste Salade van Nederland 2008. De jeugdige McDonald’s-medewerkster kreeg de hoofdprijs uitgereikt door Pieter Honing, directeur Franchise van McDonald’s Nederland.

Gezondste salade bij McDonald’s Nederweert

Vaes versloeg met haar Paramaribo Chicken Salad veertien andere talentvolle fastfoodmedewerkers. Vooral de bijzondere samenstelling en kleurrijke presentatie maakten het verschil, aldus de jury.

Naast een grote beker en oorkonde kreeg Vaes een enveloppe met 500 euro inhoud. ‘Dat gebruik ik voor mijn nieuwe appartementje. Ik ben verbaasd en had dit echt niet verwacht. Dit doet me heel veel. Ik deed eigenlijk alleen mee voor de lol’, aldus de saladewinnares direct na afloop van de wedstrijd op de slotdag van de Horecava in Amsterdam.

Tweede werd Björn Scholte van AnyTime Snack & Dine uit Leleystad. Scholte scoorde hoog met zijn Poldersalade. Nummer drie van Nederland is Randy Vesters van cafetaria ’t Stationneke in Deurne met zijn Salade Bizar.

Pieter Honing van McDonald’s Nederland liet na afloop weten dat het om vijftien prachtige salades gaat, maar dat ze niet in het assortiment van McDonald’s passen. ‘Deze creaties zijn lastig om als massa te produceren. Maar het zijn stuk voor stuk prachtige salades’, aldus Honing.

Naast prijzen voor de beste salades waren en nog twee extra prijzen. Een voor de gezondste salade en een voor de beste presentatie. De gezondste salade werd Kia Kaas-Salade, gemaakt door Saskia Scholten van Kwalitaria Gennep. De prijs voor de beste presentatie ging naar Nieki Olivier van cafetaria ’t Stationneke Asten met zijn Salade Cabillaud d’Olivier.

Tenslotte waren er ook prijzen voor de beste praktijkbegeleider voor de fastservicebranche. Die gingen naar Rene Frissen van McDonald’s Heerlen in de categorie Formulebedrijven en naar Jenny van der Weerd van Snacksalon het Middelpunt in de categorie Individuele fastservicebedrijven.

Meer nieuws van de Horecava:

Reageer op dit artikel