nieuws

Jaarprijs Voedingscentrum

Catering

Het Voedingscentrum organiseert voor de 11de keer de Jaarprijs Voedingscentrum. ‘Maak de gezonde keuze, de gemakkelijke keuze’ is de oproep aan de levensmiddelenhandel en -industrie. Nu het bestrijden van overgewicht steeds hoger op de agenda staat, verwacht het Voedingscentrum veel van de inzendingen van het bedrijfsleven. De inschrijving opent op 12 juli.

Jaarprijs Voedingscentrum

Met de Jaarprijs roept het Voedingscentrum de levensmiddelenhandel en -industrie op om gezondheidsaspecten mee te nemen bij productontwikkeling en productinnovaties. De prijs wordt uitgereikt aan het product (levensmiddel, communicatie-activiteit of voorlichtingscampagne) dat zich in 2007 als beste richt op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking. Ondernemingen die mee willen dingen naar deze prijs kunnen zich van 12 juli tot en met 7 september aanmelden bij het Voedingscentrum.

In 2006 won de nieuwe fritessoort Fridéale van Aviko de Jaarprijs (zie foto). De patatsoort heeft een speciaal laagje waardoor ze 33 procent minder vet opnemen.Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezonde en veilige voeding en voedselkwaliteit.

Reageer op dit artikel