nieuws

La Vie op Vierdaagse: ‘40% plus

Catering

In tegenstelling tot de vorige editie van de Vierdaagse legt 2007 geen windeieren voor La Vie Catering. De Nijmeegse cateraar heeft een volle week een boot laten afmeren en legde er zelfs een extra (VIP-)boot bij. La Vie-eigenaar Gerard Kerkhoff rept over 40 procent omzetplus.

La Vie op Vierdaagse: ‘40% plus

De Vierdaagse 2006 was een droef stemmende editie. Twee wandelaars lieten vanwege de hitte het leven en tientallen bezweken eraan. En al na één dag werd het grootste wandelsportevenement afgelast. Dat betekende een financiële strop voor de cateraars en de horeca. ‘Ik heb vorig jaar 50.000 euro verloren’, zegt Kerkhoff. De La Vie-eigenaar legde vorig jaar de Ocean Diva aan samen met discotheek De Linde uit Groesbeek.

Dit jaar gaat het Kerkhoff en De Linde voor de wind. Perfect weer en een uitgelaten stemming. ‘Niet te vergelijken met vorig jaar. Iedereen is zo blij.’ Kerkhoff zelf ook, want… ‘we trekken de boot vol met 1500 man. Deze editie komen we uit op 40 procent omzet plus’. Kerkhoff legde zelfs op dinsdagavond nog een boot aan, voor een VIP-party. ‘De Enterprise uit Keulen. Ook vol met 500 man’.

Kerkhoff voorziet voor vanavond (vrijdagavond) extra drukte vanwege het voorspelde slechte weer. ‘Er is te weinig overdekte capaciteit in Nijmegen en wij hebben een boot waar 1500 man terecht kunnen.’ De cateraar is zelfs zo optimistisch dat hij voor volgend jaar een verrassing heeft. ‘Ik ga een derde boot aanleggen.’

Lees ook: ‘Redacteur werkt bij Albron op Vierdaagse’.