nieuws

Lunch betalen via vingerscan

Catering

Leerlingen van een school in de Amerikaanse staat Georgia betalen hun lunch via een vingerscan. Hun vingerafdruk wordt gelezen door een apparaat en een andere scanner seint aan de computer welke lunch wordt gebruikt.

Lunch betalen via vingerscan

De kosten van de lunch komen automatisch terecht op de schoolrekening. Volgens de producent kan de scanapparutuur goed in de in de horeca worden toegepast, zo is te lezen op de website van RetailTech.

Nieuw is de technologische ontwikkeling niet. In maart dit jaar meldde deze website al dat studenten van de Gonzaga universiteit in Spokane (Washington) hun aankopen in de catering betalen met hun vinger. Via de zogeheten biometrische vingerscan hebben ze geen pasje meer nodig bij de universiteitscatering van Sodexho.

Reageer op dit artikel