nieuws

Maison van den Boer serveert op borden gemaakt van palmbladeren

Catering

Het internationale golftoernooi KLM Open dat van 7 tot en met 11 september op de Hilversumse Golf Club wordt gehouden, krijgt een duurzaam karakter. Het voedsel dat wordt geserveerd door Maison van den Boer is voor 80% biologisch, dan wel de seizoenen in acht nemende, aldus de organisatie, om toe te voegen dat het eten is geproduceerd met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest.

Maison van den Boer serveert op borden gemaakt van palmbladeren

Voor het eerst dit jaar biedt Maison van den Boer ook biologische frisdranken aan, zoals Bionade, biologische appelsap en sinasappelsap. Daarnaast zijn de borden gemaakt van palmbladeren, is het bestek van hout en zijn de servetten en bekers van duurzame materialen gemaakt, biologisch afbreekbaar.

Het toernooi zal op groene stroom draaien. De dieselaggregaten zijn vervangen door een schonere energievoorziening.

Op het terrein zal een ‘milieustraat’ worden gebouwd waar het afval (plastic, papier, glas en rest) gescheiden wordt geperst. Dit zorgt voor scheiding bij de bron en voor minder transport.

Reageer op dit artikel