nieuws

Miljoenen besparen op vergaderlocaties is mogelijk

Catering

Door online te reserveren kunnen overheden en bedrijven miljoenen besparen op externe locaties die ze huren ten behoeve van vergaderingen, opleidingen, congressen en personeelsfeesten. Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van online aanbestedingssite Meetingspot.nl.

Miljoenen besparen op vergaderlocaties is mogelijk

TNS Nipo onderzocht de prijzen van locatiehuur, catering, faciliteiten en overnachtingen. Prijzen pakken bij online aanbesteding vaak veel lager uit dan via directe offertes of offertes aan tussenpersonen. Dit verschil kan oplopen tot tientallen procenten van de totaalprijs.

Overheden en bedrijven besteden jaarlijks 4,7 miljard euro aan externe bijeenkomsten en evenementen. Het gaat hierbij onder meer om vergaderingen, opleidingen, congressen en personeelsfeesten.

TNS Nipo vergeleek prijzen die rechtstreeks door vergader- en evenementlocaties werden geoffreerd met de prijzen die werden geoffreerd na online aanbesteding. De prijsverschillen kunnen oplopen tot ruim dertig procent. Ook offertes aan gespecialiseerde intermediairs blijken vaak onnodig duur.

Het volledige rapport van TNS Nipo is te downloaden op http://www.meetingspot.nl/pdf/TNSNipoprijsonderzoekmeetinglocaties.pdf