nieuws

Niet-cateraar heeft catering-contract start Tour de France

Catering

Het contract voor publiekscatering van de start van de Tour de France in Rotterdam is in handen van een niet-cateraar. Het is de directeur van een wielersite, Marco Goudswaard, die de opdracht binnensleepte. Goudswaard besteedt de catering weer uit en ontvangt een deel van de omzet.

Niet-cateraar heeft catering-contract start Tour de France

Goudswaard (directeur van de site wielerland.nl weet Amstel als grote partij achter zich. ‘Ik ben dan wel contractant, maar mijn rol is vooral van organisatorische aard’, aldus Goudswaard tegenover Misset Catering.

De foodcatering rond de start (Le Grand Départ genaamd) is uitbesteed aan Ron Koebrugge uit Barendrecht, vooral groot in snacks. De drank wordt gedaan door, uiteraard, Amstel.

Er zijn twee grote pleinen ingericht, Grand Départ Zuid en Noord. Goed voor respectievelijk 35000 en 15000 bezoekers. Buiten de pleinen zijn er rond het parcours nog 18 f&b outlets. Op het vierdaagse evenement (1-4 juli) rond de start van de Tour worden één miljoen bezoekers verwacht. Goudswaard regelt het entertainment.

Volgens Goudswaard is het lastig een inschatting te maken van de omzet van de publiekscatering. ‘Het is zo groot, voor Amstel en Koebrugge is het ook afwachten. Het weer zal zeker een belangrijke gaan spelen.’ Hij mag niet zeggen hoeveel procent van de omzet van de publiekscatering naar de organisatie van de (start van de) Tour gaat. Navraag leert echter dat dit rond de 20 procent ligt.

Werd het contract met publiekscatering via de lokale organisatie Stichting Grand Départ 2010 geregeld, die van de VIP-catering moest door de organisatie van de Tour de France (A.S.O.) Europees worden aanbesteed. Goudswaard mocht als een van de vijf wederverkopers (samen met voormalig wielercrack Michael Boogerd) de verkoop van de VIP-arrangementen op zich nemen.

‘8000 pakketten à 370 euro zijn er in totaal verkocht. Michael Boogerd en ik ontvangen 10 procent van de omzet van de hospitalitypakketten.’ De verzorging van de VIP-catering is in handen van de Nederlandse (partycatering)tak van Sodexo. Het van origine Franse catering en facilities bedrijf is al 20 jaar lang sponsor van de Tour.

Sodexo verzorgde de inwendige mens tijdens het onlangs in Rotterdam gehouden Diner Maillot Jaune ofwel Gele Trui (video). Hierbij schoven 500 man aan. Aanwezig waren: de Tourdirectie, (oud) wielrenners en andere prominenten.

Meer eventcatering:

Reageer op dit artikel