nieuws

Partycateraars initiëren opleiding partycateringkok

Catering

Het Brabantse ROC de Leijgraaf biedt vanaf komend schooljaar in Cuijk en Oss een speciale opleiding aan om partycateringkok te worden. De opleiding is een initiatief van de Veghelse cateraars Maison van den Boer en Hutten Catering en LaVie Catering in Nijmegen.

Partycateraars initiëren opleiding partycateringkok

De opleiding is volgens de cateraars nodig om leerlingen beter voor te bereiden op het beroep van partycatering-kok. Het gaat volgens hen om koken voor veel meer gasten dan in een sterrenrestaurant en op bijzondere locaties, schrijft Omroep Brabant.

‘Maar werken in de partycatering is heel anders dan in de horeca’, zegt Henk Marsé, directeur van ‘Culinair Centrum Brabant’ van Hutten Catering. Een aparte opleiding was nodig, vonden ook zijn collega’s van Maison van den Boer en La Vie Catering. ‘Landelijk kon dat nog wel even duren, daarom nemen we zelf alvast lokale initiatieven’, zegt algemeen directeur Pierre Smits bij Van den Boer Groep Services op de website van De Leijgraaf.

De opleiding tot partycatering-kok start in augustus en is een onderdeel van de dagopleiding Kok op niveau 2.

Reageer op dit artikel