De drie concepten zitten allemaal op een A-locatie van het ziekenhuis. Aspretto bij de in-/uitgang van de parkeergarage. 'Goed voor dagelijks 8000 passanten', weet Jeroen van Beek, directeur van Sodexo Health Care. Aspretto is helemaal duurzaam: fair trade koffie, verantwoord geproduceerde bekers en machines van recycled materiaal (de Black & White van het Zwitserse Thermoplan).
Modern
Bij de hoofdingang zit het fraaie restaurant (in oosterse sfeer) Het Terras, dat voorin een koffiebar herbergt. Het is toegankelijk voor iedereen; patiënt, familie, bezoekers, ziekenhuismedewerkers. Het kent een zelfde soort opzet als een modern personeelsrestaurant. Het ernaast gelegen Lahsal heeft een à al carte functie. 'Orbis is een schitterende referentie in de zorg voor Sodexo''. aldus Van Beek.
Robots
Het ziekenhuis runt zelf het patiëntenrestaurant. De patiënten kunnen ook eten op de kamer en op de warm ingerichte pantry's. Voor het logistieke deel van de maaltijdverzorging is een ingenieus robotsysteem ontwikkeld. De maaltijden worden bereid in een assemblage keuken in de kelder en worden geplaatst in rekkenwagens.
Deze worden vervolgens volautomatisch opgetild door de zogeheten AGV’s, Automatic Guided Vehicles en op voorgeprogrammeerde tijd getransporteerd naar de betreffende locatie. Deze ‘robots’ zijn de spil van het logistieke systeem in het ziekenhuis. Eenmaal op bestemming wordt het eten in een pantry geregenereerd door de hotelmedewerkers. De hotelmedewerkers hebben allen een gedegen gastvrijheidstraining gehad. 'Bij Orbis is de patiënt een gast', aldus Van Beek.
In de komende editie van