nieuws

Ria Joosten Meest Markante Horecaondernemer van Nederland

Catering

Ria Joosten van Joosten Catering uit Neer is dinsdagavond 8 januari tijdens het KHN gala in Okura uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Nederland. De dolgelukkige Joosten kreeg de prijs uit handen van Ad Janssen, de winnaar van de vorige editie. Joosten is gekozen uit veertien regionale winnaars die gedurende de avond allemaal in het zonnetje werden gezet.

Ria Joosten Meest Markante Horecaondernemer van Nederland

Meest Markante Jaarclub opgericht

Maandag 8 januari waren al twee finalisten bekendgemaakt tijdens een spetterende dinershow in Palazzo. Naast Ria Joosten was de andere finalist Janny van de Sande van lunchroom Broodje Apart te Schijndel. Tijdens de gala-avond kwam daar een derde finalist bij: Edwin Vinke, tweesterrenchef van restaurant De Kromme Watergang te Slijkplaat (Zeeland). Tevens werd een nieuw initiatief in het leven geroepen: de Meest Markante Jaarclub. Dat wil zeggen dat alle regionale winnaars van een (jaar)editie een jaarclub vormen die (minimaal) twee keer per jaar samenkomt. De winnaar is tevens de voorzitter van die markante jaarclub.

 

Ria Joosten

Ria Joosten heeft gewonnen omdat zij een onderneming leidt waar omheen een wolk hangt van smaak en innovatie wat leidt tot beleven, proeven, genieten en ervaren en bovenal vertrouwen.  Zoals een gast het zei: ” Als we Ria de catering laten verzorgen, weten we zeker dat we zowel de nacht ervoor als de nacht erna goed slapen”. Ria Joosten is een goed voorbeeld van iemand die bedreigingen omgezet heeft in kansen en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de praktijk ook echt toepast. Het is een ondernemer met een personeelsbeleid gericht op de kwaliteit van de mens die het doet.

 

Jury

De jury, die bestaat uit voorzitter Loek Hermans (VVD senator), Ad Janssen (winnaar Meest Markante Horecaondernemer 2011-2012), Lodewijk van der Grinten (algemeen directeur KHN), Angelique Schmeinck (SVH Meesterkok), Jos Vranken (directeur NBTC), Joop Braakhekke (restaurateur en kookgek), Bas Hoogland (commercieel directeur Landal GreenParks) en Juditte Aangeenbrug (eindredacteur Horeca Entree), koos de twee vanwege hun innovatieve ideeën over ondernemerschap.