nieuws

Blauwe bessen tegen ziekteverzuim

Catering

Bedrijfscateraar PDX Services introduceert ‘brainshakes’ met blauwe en goji-bessen. De cateraar wil gezonde voeding aanbieden die daadwerkelijk helpt bij het terugdringen van ziekteverzuim.

Blauwe bessen tegen ziekteverzuim

Wie echt het ziekteverzuim wil aanpakken, moet beginnen in de eigen bedrijfskantine. Want wat daar ligt, heeft direct effect op het verzuimcijfer, zo meldt Management Team. ‘Recent wetenschappelijk onderzoek onderstreept weer eens de kwaliteiten van bepaalde zogeheten ‘superfoods’. Voedingsmiddelen als blauwe bessen en broccoli kunnen helpen bij de aanpak van typische welvaartsziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas. Ziektes die hoog in het rijtje staan van veroorzakers van ziekteverzuim.’

Booming

Bedrijfscateraar PDX Services (dat onder meer RTL Nederland en diverse banken catert) lanceerde een pilot om ‘actief en consistent’ gezonde voeding in de bedrijfsrestaurants aan te bieden die kunnen helpen bij het terugdringen van ziekteverzuim. ‘De brainshakes met blauwe bessen en goji-bessen waren booming’, zegt Maarten van Rij, communicatiemanager en bedenker van het concept.

Producten marketen als superfoods werd in 2007 door EU-wetgeving verboden, wegens overmatig gebruik van de term. Een product mag sindsdien alleen nog een superfood genoemd worden als de gezondheidsclaim ook echt stoelt op wetenschappelijk onderzoek. De afgelopen maanden was er een  stroom aan wetenschappelijke onderzoeken, met name van Harvard School of Public Health, die de helende werking van bepaalde superfoods bejubelt.

Management Team adviseert cateraars om de volgende producten op het bedrijfsmenu te zetten: 1) Appel, druif en blauwe bes. 2) Gezond nootje 3) Broccoli, spruitjes en bloemkool 4) Vette vis.

Reageer op dit artikel