nieuws

Google voedt medewerkers uit eigen tuin

Catering

Producten uit eigen moestuin, gratis ontbijt en kooklessen voor de medewerkers. Ziehier het foodprogramma van Google. Binnenkort wordt dat in Nederland onder de aandacht gebracht.

Google voedt medewerkers uit eigen tuin

 

 

Bij Google is de Nederlander Michiel Bakker verantwoordelijk voor de global food services. In Mountain View, Californië, is een nieuwe visie op catering ontwikkeld. Bakker vertelt er maandag 21 en dinsdag 22 oktober over als key note spreker op de Food Inspiration Days in Eindhoven.

‘Het broodje-kaas uit de kantine zal daarna nooit meer hetzelfde smaken’, aldus Hans Steenbergen, moderator van Food Inspiration Days.‘Het uitgebalanceerde foodprogram helpt de Googlers fit te blijven, op de werkplek en thuis. Het omvat gratis ontbijt, lunch en diner op de campus, zelf geteelde producten uit eigen moestuin en projecten die mensen met eten en drinken verbinden.’

 

Kooklessen

Dat kan van alles zijn. Van kooklessen tot zorgen voor de Google Bees, bijen dus, die jaarlijks goed zijn voor zo’n 300 kilo honing. Het wereldwijde concern maakt hiermee een krachtig statement over Het Nieuwe Nu, thema van de Food Inspiration Days (FIDays).

Ook in Nederland zijn er meer en meer initiatieven op de werkvloer en in de bedrijfskantine om mensen fit en gezond te houden. Op de FIDays zijn daar voorbeelden van. Zo introduceert Kruidenier Foodservices tijdens de inspiratiedagen een totaalpakket voor bedrijven om medewerkers fit(ter) te krijgen, dat voeding, coaching en beweging omvat.

 

Reageer op dit artikel