nieuws

Scholen beloond vanwege gezonde voeding

Catering

22 scholen kregen van tv-maker Eddy Zoëy de Gezonde Schoolkantine Schaal 2013. Ze kregen deze schaal omdat hun schoolkantine voldoet aan de normen van De Gezonde Schoolkantine. Deze uitreiking was onderdeel van de Schoolkantine Sterrendag, georganiseerd door het Voedingscentrum.

Scholen beloond vanwege gezonde voeding

Deze Sterrendag in het Spoorwegmuseum in Utrecht is bedoeld als aanmoediging voor alle scholen die aan de slag zijn met De Gezonde Schoolkantine. Zo’n 70 scholen wisselden ervaringen uit, kregen inspiratie voor hun kantine-assortiment en konden vragen stellen aan de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum.
Als het aan de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum ligt komen er nog veel meer scholen met een gezond voedingsaanbod in de kantine. Brigadier Heleen Schuit licht toe: ‘We merken dat het onderwerp steeds meer leeft. Het aantal aanvragen voor een schoolbezoek is explosief toegenomen. In 2013 hebben we al 350 bezoeken afgelegd. Dit deden we vorig jaar nog met z’n tweeën, nu zijn we met een team van acht diëtisten.’

Reageer op dit artikel