nieuws

Sodexo verleent 16 diensten bij NXP

Catering

NXP en Sodexo hebben een partnership overeenkomst afgesloten voor het management en de uitvoering van alle facilitaire diensten bij NXP, inclusief de catering. Het zijn er 16. Een deel van de medewerkers heeft een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Sodexo verleent 16 diensten bij NXP

Per 1 januari 2014 gaat Sodexo aan de slag als de nieuwe service provider in de 13 gebouwen in Eindhoven en Nijmegen. De bedrijven gaan een samenwerking aan voor de periode van drie jaar. In totaal worden 16 diensten verleend, waaronder schoonmaak, catering, post/logistiek, repro, receptie, handyman service, projectmanagement en technisch onderhoud. De dienstverlening wordt voor een groot deel uitgevoerd door medewerkers van Sodexo. Als gevolg hiervan komen drie medewerkers van NXP en circa 25 medewerkers van verschillende leveranciers in dienst bij Sodexo.

Bij zowel NXP als Sodexo maken duurzaamheid en sociale maatschappelijke verantwoordelijkheid integraal onderdeel uit van de bedrijfsvoering. Belangrijke gezamenlijke doelstelling in het kader van social return is dat een deel van het facilitaire personeelsbestand straks bestaat uit mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Hiervoor wordt samenwerking gezocht met onder andere het UWV, de gemeentes en sociale werkplekplaatsen. Vanuit verschillende instanties kunnen medewerkers worden gedetacheerd en er worden werkervaringsplaatsen gecreëerd.

Het contract werd op 13 december getekend door Charles Smit (Directeur Nederland NXP) en Hans Rijnierse (CEO Sodexo Benelux).

Reageer op dit artikel