nieuws

Inspanningsfysioloog informeert cliënten Vitalis over voeding

Catering

Dr. Gerard Rientjes, een inspanningsfysioloog, gaat cliënten van Vitalis Woonzorg Groep informeren over de waarde en het belang van juiste voeding. Dat meldt Vitalis.

Inspanningsfysioloog informeert cliënten Vitalis over voeding

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlandse senioren behoefte heeft aan extra voorlichting over het onderwerp ‘voeding en ouder worden.’ Voor Vitalis een reden om hier met een themabijeenkomst – op woensdag 17 september – op in te spelen.

In topsport is de relatie tussen presteren, herstellen en weer presteren, evident. Zo kennen topwielrenners, -zwemmers en –voetballers al jaren niet alleen een trainer maar een heel begeleidingsteam. Een inspanningsfysioloog en één of meer koks maken hier prominent deel van uit.

Na afsluiting van het arbeidzaam leven continueert de oudere vaak het daarbij behorende eetpatroon. De balans tussen de inspanning en het noodzakelijke voedingspatroon dreigt daardoor verstoord te raken. De verouderingsprocessen in het lichaam, vragen om een nieuw en evenwichtig eetpatroon, aldus Hans Cornelis, manager services en horeca Vitalis. ‘Daarbij komt nog dat medicijngebruik een negatieve invloed kan hebben op de voedselconsumptie en voedingstoestand.’

Hij voegt toe dat meerdere universiteiten en Academische Ziekenhuizen onderzoeken doen naar de relatie tussen postoperatief herstel, gerichte voeding en de inname-frequentie van voeding. ‘Energie- en eiwitrijke gerechten blijken een positieve bijdrage te leveren aan de voedingstoestand en het herstel van patiënten.’

Reageer op dit artikel