nieuws

Tomeato burger debuteert op hogescholen en universiteiten

Catering

Honderd single studenten van de UvA en de HvA werden onlangs verrast door Eurest. Ze maakten kennis met een bijzonder gerecht.

Tomeato burger debuteert op hogescholen en universiteiten

Ze kwamen voor het grootste Blind Eet Diner van Nederland naar het restaurant van de UvA. Na afloop bleek dat het eten verrassend anders was dan ze hadden verwacht: de burger van sterrenchef Moshik Roth is namelijk niet van vlees, maar van tomaten gemaakt.

De &Tomeato is voor € 2,75 verkrijgbaar op de campuslocaties van Eurest. Eurest en &samhoud Places willen studenten daarmee een gezonder alternatief aanbieden.

De singles moesten elkaar tijdens het driegangendiner voeren, omdat één van de twee steeds geblinddoekt aan tafel zat. Zij wisten niet wat ze gingen eten en welke sterrenchef in de keuken stond. De &Tomeato die werd aangeboden viel in de smaak en slechts een enkeling had in de gaten dat de burger niet van vlees gemaakt was. ‘De structuur lijkt heel erg op die van vlees, en ook de smaak komt overeen. Het was voor mij een grote verassing dat het complete diner vegetarisch bleek’, aldus één van de studenten.

Sterrenchef Moshik Roth heeft de &Tomeato burger ontwikkeld als gezonder alternatief voor de hamburger. Moshik: ‘Vaak gaan jongeren voor een snelle, vette hap. Met dit Blind Eet Diner hoop ik de ogen te openen van de studenten dat gezond eten ook lekker en betaalbaar kan zijn. De samenwerking met Eurest zorgt ervoor dat de &Tomeato breder beschikbaar wordt dan enkel in &samhoud Places.’

Eurest introduceert medio december de burger op 120 campuslocaties op hogescholen en universiteiten en biedt studenten daarmee een gezondere keuze. Ook een aantal bedrijfsrestaurants van Eurest gaan de &Tomeato verkopen. De &Tomeato gaat € 2,75 kosten.

Reageer op dit artikel