Gynaecoloog Klapwijk ontvangt voedingsmedaille

Gynaecoloog Klapwijk ontvangt voedingsmedaille

Diederic Klapwijk, gynaecoloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei, heeft een Medaille van Verdienste ontvangen voor het streven naar optimale voeding in het ziekenhuis. Hij kreeg de onderscheiding van de gemeente Ede.

De uitreiking vond plaats tijdens de bijeenkomst ter ere van zijn afscheid als voorzitter van de Alliantie Voeding. Klapwijk werd geprezen voor zijn rol als bevlogen initiatiefnemer en voorvechter bij het streven naar optimale voeding in de zorg.

Klapwijk stond in 2007 aan de wieg van de Alliantie Voeding. Met zijn bevlogenheid wist hij als voorzitter een bloeiende samenwerking tussen Wageningen Universiteit, Ziekenhuis Gelderse Vallei en partners tot stand te brengen. Mede door zijn inzet is er steeds meer aandacht voor voeding in preventie en zorg.

'Klapwijk wist mensen te verbinden en bruggen te bouwen. Plannen en ideeën werden al snel in acties en projecten omgezet', aldus Prof. Frans Kok van Wageningen Universiteit en vice- voorzitter van de Alliantie Voeding, tijdens het afscheid.