nieuws

Eurest gebruikt NoFoodWasted app

Catering 597

Cateraar Eurest start op de Avans hogeschool Den Bosch een samenwerking met de app NoFoodWasted, in de strijd tegen voedselverspilling. Studenten en medewerkers van de Avans Hogeschool zien in de app gerechten die in het campus restaurant aan het einde van de dag overblijven en daardoor met korting te koop zijn.

Eurest gebruikt NoFoodWasted app

Het aanbod in het campus restaurant varieert iedere dag. Ondanks strategische menuplanning om verspilling te voorkomen, komt het nog geregeld voor dat er maaltijden of verse producten aan het eind van de dag overblijven. Via de gratis te downloaden NoFoodWasted app kun je deze tegen een gereduceerde prijs bestellen, waarna je de aankoop direct ophaalt bij de cateraar. Op deze manier kunnen campus bezoekers voor een goede prijs mooie producten kopen en tegelijkertijd voedselverspilling tegengaan.

Voedselverspilling tegengaan

Alleen al in Nederlandse restaurants verdwijnen jaarlijks ruim 75 miljoen maaltijden in de afvalbak. Aan de Onderwijsboulevard in ‘s-Hertogenbosch biedt NoFoodWasted in samenwerking met Eurest op de locatie Avans hogeschool een praktische oplossing om deze verspilling tegen te gaan. Matthieu van Waardenburg, Vestigingsmanager Avans Hogeschool: ‘Wij willen graag actief voedselverspilling bestrijden en kunnen met behulp van NoFoodWasted ruim 10.000 studenten en medewerkers van Avans Hogeschool een concrete oplossing bieden, die voor alle betrokkenen en onze omgeving een positief effect heeft.’

Meer impact

August de Vocht, CEO NoFoodWasted: ‘Door de samenwerking met Eurest bereiken we een grote doelgroep die ook actief aan de slag wil tegen voedselverspilling. Door de grote uitbreiding van het gebruikersbestand maken we concreet meer impact. Wij zijn dan ook enorm blij en trots op de samenwerking met Eurest en Avans Hogeschool.’

NoFoodWasted brengt producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen in kaart en laat zien waar en hoeveel je kunt besparen. Ze bieden innovatieve en praktische oplossingen waar iedereen beter van wordt: ondernemer, consument en het milieu.

Reageer op dit artikel