nieuws

HMSHost winnaar Lekkerste Hamburgermenu Horecava

Catering 274

Ferlyan Palimbong werkzaam bij HMSHost heeft vandaag op de Horecava de vakwedstrijd Lekkerste Broodje categorie Hamburger gewonnen. Het winnende broodje is vanaf morgen ook verkrijgbaar bij Asian Brasserie Kebaya op Amsterdam Airport Schiphol.

HMSHost winnaar Lekkerste Hamburgermenu Horecava

Met zijn New Destination won Ferlyan Palimbong de wedstrijd Lekkerste Hamburgermenu op de Horecava. Zijn burger met rendang en Javaanse kruiden, begeleid door ‘Franse frietjes, een fruitsalade met kokos en sambal goreng aardappelblokjes, won met overmacht en deed dit voor het tweede jaar op rij.

HMSHostAcht deelnemers streden om de titel Lekkerste Hamburgermenu 2019 op de Horecava in Amsterdam. De opdracht was om een hamburger te maken mét een aardappelproduct en eventueel een salade. Het winnende menu was van Ferlyan Palimbong. De medewerker van HSM Host op Schiphol (en sinds 2017 eigenaar van een Indonesisch restaurant Podomoro in Spakenburg), won met overmacht en prolongeerde daarmee zijn titel.

Javaanse kruiden

De jury was onder de indruk van de hamburger, maar ook de manier waarop klassieke Indische producten als rendang werden toegepast op het menu. Naast de klassieke hamburger, die met Javaanse kruiden op smaak is gebracht, gebruikte Palimbong Indisch stoofvlees, rendang, op het broodje: ‘Vorig jaar had ik geen tomaat en bacon gebruikt, dit jaar wel’, zegt hij daarover. Wat wel hetzelfde was als vorig jaar waren de Javaanse kruiden. ‘Maar ik heb een andere atjar gebruikt, die fijner gesneden is’, vertelt Palimbong.

Het Indonesische stoofvlees op de burger, waar hij vorig jaar zo succesvol mee was, liet hij dit jaar weer terugkomen. ‘Vorig jaar was dat Rendang Podomoro, nu Daging Bali. Rendang is romiger en minder pittig. Daging Bali is zoetpittig.’ Omdat de wedstrijd Hamburgermenu was, moesten deelnemers ook een aardappelproduct erbij presenteren. Dat werden er twee: dunne frietjes en pittige sambal goreng aardappelblokjes. Daar stond een frisse fruitsalade tegenover met kokos.

Reageer op dit artikel