Family Fijnaart wil personeel opleiden én motiveren

Family Fijnaart wil personeel opleiden én motiveren

Family Fijnaart in het gelijknamige dorp Fijnaart in Brabant ging er tijdens de Cafetaria top 100 van 2011 vandoor van met SVO Fastservice Opleidingen Award. Ondernemers Henk en Annette van Lenten werken volgens het credo: personeel houden is ze motiveren én opleiden.

‘Voor ons is het een belangrijk doel om het vak over te brengen naar jonge mensen. Dat kun je doen door een enthousiaste praktijkbegeleider te zijn.’ Dit is volgens snackbarondernemer Henk van Lenten de reden waarom juist hij de SVO Fastservice Opleidingen Award heeft gewonnen. Van Lenten staat met zijn bedrijf op nummer 34 in de Cafetaria Top 100.

Jong team

‘Ik zit nu 28 jaar in het vak, waarvan de laatste vier jaar voor mezelf. En nog steeds werk ik elke dag met passie. We werken met een jong team. Allemaal mensen van 17 tot 20 jaar. Ik probeer hen elke dag te motiveren en het vak boeiend te houden.’

Twee leerlingen

Momenteel hebben Henk en Annette van Lenten twee leerlingen. Een daarvan is hun jongste zoon Terence (17). ‘Ze ondersteunen me goed. Maar misschien ben ik niet helemaal objectief…, ’ zegt hij lachend. Hij geeft het woord aan collega Yvet Nieuwkoop (19) die al net zo lovend is over haar praktijkbegeleiders. Zij volgt de opleiding niveau vier tot bedrijfsleider. ‘Ze hebben me echt weten te interesseren voor het vak.’

De twee andere genomineerden waren: Plaza Wassenburg van Mark Coppes in Emmeloord en Verhage Walburg van Bert Groeneweg in Zwijndrecht.

» Bekijk hier de Cafetaria Top 100 ranglijst van 2011

» Bekijk hier de formulebedrijven in de Cafetaria Top 100 van 2011

» Bekijk hier de formulebeheerders in de Cafetaria Top 100 van 2011

» Bekijk hier de Top 100-cafetaria per provincie voor 2011