Brammetjes voor de kinderen in het ziekenhuis

Brammetjes voor de kinderen in het ziekenhuis

Om kinderen en ouders bij een ziekenhuisopname een familiemomentje te geven en even te laten vergeten dat ze ziek zijn, ging de Rotterdamse patatbakker Bram Ladage langs bij het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

Een langverwachte wens van de Kinderadviesraad (bestaande uit (ex-)patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis) ging hiermee in vervulling. Met een opvallende bakfiets kan op een verantwoorde manier patat bereid worden en kunnen Brammetjes gemaakt worden voor de kinderen in het ziekenhuis.

Brammetjes om naar uit te kijken

Op de jaarlijkse 'What Matters to You'-dag, een dag waarop er met de patiënt en zorgverlener wordt stilgestaan bij wat voor hen belangrijk is, werd de bakfiets feestelijk in ontvangst genomen door de kinderen en de directeur van het ziekenhuis.

Al lang stond het wekelijks kunnen eten van een patatje in het ziekenhuis hoog op het wensenlijstje van de kinderen. 'Zoals je dat thuis ook doet, gezellig met je familie', vertelt Parel, lid van de Kinderadviesraad.

BramBakfiets

Brammetjes

De Rotterdamse patatbakker ontwikkelde en doneerde de Brambakfiets; een unieke fiets met een speciale heteluchtoven, een soort gigantische airfryer, die rondgereden kan worden langs alle kinderen in het ziekenhuis.

'Zo kunnen we de patat op een hele verantwoorde manier bereiden, waardoor de kinderen van het Sophia weer even een zorgeloos genietmomentje kunnen ervaren. Juist voor hen moet dit mogelijk blijven, ' vertelt Wesley Ladage, directeur van het familiebedrijf.