McDonald's plaatst 100e snellaadpunt in Nederland

McDonald's plaatst 100e snellaadpunt in Nederland

In december 2018 was het eerste snellaadpunt bij McDonald's restaurant Amsterdam Osdorp een feit. In Heerde wordt vandaag het honderdste snellaadpunt aangesloten door Vattenfall bij McDonald's restaurant Heerde.

De plaatsing markeert een belangrijke mijlpaal in de samenwerking tussen McDonald's en Vattenfall. Hun gezamenlijke voornemen is om uiteindelijk ieder Nederlands McDonald's restaurant met een McDrive van een snellaadpunt te voorzien.

McDonald’s en Vattenfall besloten in het najaar van 2018 samen te werken om de groeiende behoefte aan elektrische mobiliteit in Nederland te faciliteren. De samenwerking stelt elektrische rijders in staat om in het hele land hun auto binnen een half uur op te laden met groene stroom volledig afkomstig van Nederlandse windmolens.

Duurzaamheidsdoelstellingen

Michele Boudria, managing director McDonald’s Nederland: 'Het is geweldig om te zien dat vandaag het honderdste snellaadpunt is geplaatst. Onze samenwerking met Vattenfall  draagt bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen, door gasten de mogelijkheid en het gemak te bieden  van snellaadpunten bij McDonald’s.'

'Het is natuurlijk heel fijn dat we nu nog meer gasten het gemak kunnen bieden van onderweg lekker snel je auto laden in combinatie met een bezoekje aan McDonald’s. Gasten die elektrisch rijden, kunnen binnen een half uur weer de weg op en hebben intussen tijd om te genieten van bijvoorbeeld een lekkere kop koffie. Een dubbel oplaadmoment dus.'

Gasten laden ’s middags het vaakst

McDonald’s ziet dat steeds meer gasten gebruik maken van de snellaadpunten. Dat is in de loop der tijd gegroeid naar zo’n 90.000 oplaadsessies per jaar bij snellaadpunten van McDonald’s restaurants. Gasten laden gemiddeld voor 30 minuten op voordat ze weer op pad gaan en doen dit vooral aan het begin van de middag. De meest populaire laadmomenten zijn midden op de dag, tussen 12.00 en 18.00 en het meest gebruikte snellaadpunt is het snellaadpunt van McDonald’s restaurant Lelystad.