nieuws

Horeca weigert ‘gemengde’ betaling

Horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil ‘gemengd betalen’ in januari flink ontmoedigen. De horecaclub voorziet tijdrovende taferelen en kans op fouten als consumenten in januari hun rekening met euro’s en guldens door elkaar afrekenen.

KHN verspreidt vanaf vrijdag 18.000 stickers onder de leden met de tekst: ‘Wij accepteren geen gemengde betaling!’ Volgens een woordvoerster van KHN is de actie bedoeld om het gemengd betalen te ontmoedigen. ‘Het is vooral bedoeld voor kleine, drukke gelegenheden.’

Volgens haar is de actie niet klant onvriendelijk. ‘Denk maar aan de mensen die achter je staan te wachten om af te rekenen.’ Uiteraard zijn in januari betalingen helemaal in euro’s of helemaal in guldens wel welkom.

De horecaondernemers staan volgens De Nederlandsche Bank (DNB) in hun recht. ‘Er is niet wettelijk vastgelegd wat bedrijven wel of niet mogen. Ze staan dus in hun recht, mits ze duidelijk aangeven wat wel of niet kan. Het is niet erg klantgericht, gelukkig is het maar 28 dagen zo.’

Reageer op dit artikel