nieuws

Hotellerie plust in Portugal

Horeca

Terwijl de bezettingscijfers in de hotellerie in Europa sinds de aanslagen in de Verenigde Staten en de oorlogshandelingen in Afghanistan flink zijn geslonken, zit de hotellerie in Portugal licht in de plus.

In september steeg de bezetting met 0,2 procentpunten en in oktober met 1,3 procentpunten. Dat blijkt uit cijfers van MKG Consulting in Parijs. De gemiddelde kameropbrengst in Portugal bedroeg in september 58,6 euro en in oktober 53,6 euro; een stijging met respectievelijk 7,7 en 11,1 procent. Ook de bezetting van de Portugese hotels was hoog: 82,7 procent in september en 75,6 procent in oktober. Nederland boekte in september 79,4 procent bezetting en in oktober 73,5 procent, dat is gemiddeld 6,2 procentpunten minder.

Reageer op dit artikel