nieuws

Wat brengt 2002?

Horeca

De hotellerie maakt onzekere tijden door. Sinds de aanslagen op 11 september in Amerika staat de economie onder druk. Bedrijven boeken minder, Amerikanen mijden Europa, congressen worden geannuleerd en zakenreizigers blijven vaker thuis.

Veel gasten nemen een afwachtende houding aan.Toch klagen niet alle hoteliers. Nederlandse bedrijven verplaatsen meetings van buitenland naar eigen land, Europese toeristen blijven komen en niet-Amerikaanse hotels ontvangen meer internationale gasten. Tegen welke problemen loopt u aan? Doet u aan crisismarketing of crisismanagement? Hoe gaat u om met personeelsbeleid, veiligheid, prijsbeleid en investeringen? Welke maatregelen kunt u treffen? Welke oplossingen zijn er? Hoe zijn de vooruitzichten?

Vragen die aan de orde komen tijdens het Horecava Hoteldebat op maandag 8 januari 2002, van 10.00-12.00 uur. De RAI organiseert het debat in samenwerking met Misset Horeca, Koninklijk Horeca Nederland en LAgroup, en met ondersteuning van het Bedrijfschap Horeca en de in ‘Sterren zoeken Sterren’ verenigde Amsterdamse hotels. De discussie staat onder leiding van Stephen Hodes, directeur van LAgroup en columnist van Misset Horeca (zie ook MH 46, pag. 10/11). Tijdens het debat probeert hij samen met deelnemers en publiek antwoorden te vinden op de belangrijkste vragen die leven. Een speurtocht naar oplossingen, ideeën en strategieën.

Deelnemers aan het debat zijn hoteliers, ‘leveranciers’ van gasten (congresorganisaties, inkomende touroperators) en hotelscholen. Toezeggingen zijn al binnen van:
Hans de Boer (voorzitter MKB Nederland)
Henk Smits (alg. directeur Bilderberg Hotels & Restaurants)
Paul Hermanides (Hotel Arena, Amsterdam)
Willem Hein (Best Western Hotels)
Luit Ezinga (voorzitter sectie hotels KHN)
Ellen de Ranitz (Congrex)
Marc Lannoy (Sheraton Pullitzer)

Bijwonen van het hoteldebat (dinsdag 8 januari, 10.00-12.00 uur) kost 75 euro. Abonnees van Misset Horeca en leden van KHN betalen slechts 55 euro. De prijs is inclusief toegang tot de beurs plus beurscatalogus.

Reageer op dit artikel