nieuws

PVE bezorgd over varkenspest in Frankrijk

Horeca

De Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) maken zich ernstig zorgen over de uitbraak van klassieke varkenspest in Noordoost-Frankrijk.

Eerder gebeurde dat namelijk al in nabijgelegen delen in Duitsland en Luxemburg. Tot begin april kwamen daar meldingen vandaan.

De PVE roept woensdag 1 mei zowel alle partijen in deze sector als ook reizigers op de getroffen gebieden strikt te mijden om verspreiding te helpen voorkomen. En ze moeten voorzichtig zijn en alle voorzorgsmaatregelen opvolgen.

De uitbraak deed zich voor op een varkensbedrijf in Chemery-les-Deux in de streek Moselle/Lorraine. Van de 395 dieren waren er vijf besmet met de uiterst besmettelijke ziekte. De Franse autoriteiten hebben het bedrijf opgekocht en een toezichtsgebied van tien kilometer ingesteld. Ook mag het gebied niets uitvoeren. Voor zover bekend zijn er geen Nederlandse contactbedrijven.

Reageer op dit artikel