nieuws

Cafébrand Deventer veroorzaakt door lampen

Horeca

De grote brand van woensdagmiddag in een café aan de Brink in het centrum van Deventer is veroorzaakt door halogeenlampen. Dat heeft burgemeester J. van Lidth de Jeude donderdag gezegd.

Op de eerste etage van het pand werden werkzaamheden uitgevoerd, waarbij de lampen werden gebruikt. Hoe het vuur precies ontstaan is, is niet bekend. Het pand is uitgebrand, omliggende panden liepen forse water- en rookschade op. Niemand raakte gewond. Het gebouw is een rijksmonument dat stamt uit de zeventiende eeuw. Café Le Chalet was op de begane grond gevestigd. Het pand wordt herbouwd. Omliggende panden, waaronder het bekende Deventer Koekhuisje, zijn natgehouden om te voorkomen dat het vuur zou overslaan. Alleen een kap van een naastgelegen restaurant vatte vlam.

Reageer op dit artikel