nieuws

VROM: Van der Valk leeft bouw- en milieuregels niet na

Horeca

De meeste vestigingen van het Van der Valk concern schieten te kort in het naleven van vooral bouw- en milieuregelgeving. Bovendien krijgt met name de brandveiligheid onvoldoende aandacht. Dat zijn de belangrijkste conclusies van een rapport van het ministerie van VROM dat aan de Tweede Kamer is aangeboden.

Directe aanleiding voor het onderzoek is het instorten van een parkeerdek van motel Van der Valk in Tiel in februari. Ook het toezicht van gemeenten op de bouw- en milieuaspecten en op brandveiligheid is onder de maat, zo stelt VROM. De meeste Van der Valk-vestigingen werkten slecht samen met de betreffende gemeenten.

Het ministerie heeft alle 52 horeca-vestigingen van Van der Valk geinspecteerd op naleving van de VROM-regelgeving. De hotelketen komt eind 2002 met een integraal Plan van Aanpak om in de toekomst de naleving van de VROM-regels in alle vestigingen te kunnen waarborgen.

Reageer op dit artikel