nieuws

Wegrestaurant ontruimd na gaslek

Horeca

Het AC-wegrestaurant aan de autosnelweg A2 bij Nederweert (Limburg) is donderdagavond ontruimd nadat er een gaslek was ontdekt. De brandweer van Nederweert en omliggende plaatsen is ter plaatse om hulp te verlenen.

Bij werkzaamheden aan een LPG-tank is waarschijnlijk een grote gaswolk ontstaan die een penetrante lucht veroorzaakte, aldus de brandweer. Omdat er angst bestond voor explosiegevaar, is besloten alle aanwezigen in het gebouw te evacueren. Na korte tijd had de brandweer de zaak onder controle, werd er geen gas meer gemeten en was het gevaar geweken.

Er wordt gewacht op een bedrijf dat de tank kan repareren. Klanten van het AC-restaurant kunnen door een tunnel naar de andere kant van de snelweg waar zich ook een restaurant bevindt.

Reageer op dit artikel