nieuws

Beursprimeur: MenuBeheer

Horeca

Dinner Profit is een nieuw computerprogramma voor de keuken, ontwikkeld door Meesterkok Anton Dijk. Het systeem bestaat uit twee modules. MenuBeheer omvat een keuzeprogramma van 600 tot 1000 recepten van koks uit vrijwel alle wereldkeukens. Met de module KeukenManagement kan de kok z’n hele keuken managen: calculatie van gerechten, instructie aan personeel, inkoop van producten, […]

Dinner Profit is een nieuw computerprogramma voor de keuken, ontwikkeld door Meesterkok Anton Dijk. Het systeem bestaat uit twee modules. MenuBeheer omvat een keuzeprogramma van 600 tot 1000 recepten van koks uit vrijwel alle wereldkeukens. Met de module KeukenManagement kan de kok z’n hele keuken managen: calculatie van gerechten, instructie aan personeel, inkoop van producten, assemblage regelen of tijdstippen waarop gerechten in en uit de oven moeten.

De roestvrijstalen computer met spatwaterdicht touchscreen is in te stellen op beginners, gevorderden of specialisten. Dit heeft niets te maken met de moeilijkheidsgraad van een gerecht, maar alleen met de ervaring van diegene die het moet maken. Een laaggeschoolde keukenmedewerker zonder ervaring moet alle stappen op beginnersniveau doorlopen. Een goede kok hoeft niet meer te doen dan vroeger, namelijk het bonnetje aannemen, de gerechten bereiden en doorgeven en het bonnetje op de bonnenpen doen; maar nu digitaal.

Met Dinner Profit heeft de kok inzicht in z’n keukenmanagement zonder op kantoor te hoeven zitten. Bovendien organiseert hij de rest van zijn keuken op een efficiënte en kwalitatieve manier en bespaart daarmee geld. ,,Bedrijven met een te lage omzet om extra koks in te huren, kunnen nu 100 procent op het systeem vertrouwen en de maaltijden laten bereiden door leken’’, verzekert Anton Dijk. Volgens hem is de investering binnen drie maanden terugverdiend als je kijkt naar de kostprijs van een kok of keukenmedewerker. Inmiddels werken er in Nederland nu zo’n tien restaurants mee – voornamelijk facilitaire bedrijven.
Informatie:
Dinner Profit
Gilze
(0161) 45 91 62
www.dinner-profit.com
dijk@dinner-profit.com

Reageer op dit artikel