nieuws

Gasten onwel door koolmonoxidevergiftiging

Horeca

Elf personeelsleden van het City Noord Hotel in Amsterdam en vier gasten zijn zondag onwel geworden door een lichte vorm van koolmonoxidevergiftiging. Volgens de brandweer was de oorzaak vermoedelijk een defecte verwarmingsketel.

Zes personeelsleden klaagden ’s morgens over hoofdpijn en misselijkheid. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht, waar kleine hoeveelheden koolmonoxide in hun bloed werden aangetroffen. Na het onderzoek konden ze naar huis. De brandweer heeft de ketel uitgezet.

Gasten onderzocht
Navraag onder de ongeveer 120 gasten leerde dat vier van hen klachten hadden. Zij werden ter plaatse behandeld door de GG&GD. In de loop van de dag zijn nog vijf personeelsleden voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan, maar zij hoefden er niet te blijven.

Reageer op dit artikel