nieuws

Discotheken besteden aandacht aan verkeersveiligheid

Horeca

Twaalf toonaangevende discotheken doen zaterdag mee aan de ‘Europese nacht zonder ongevallen’. De actie, die discobezoekers moet wijzen op het gevaar van alcohol in het verkeer, wordt georganiseerd door jongerenorganisatie TeamAlert. Doel is het hoge aantal weekeindeongevallen onder jongeren terug te dringen.

Vrijwilligers van de organisatie staan die avond met een standje bij de discotheken om de BOB’s (bewust onbeschonken bestuurders) in het zonnetje te zetten. Discotheekbezoekers die met de auto zijn, krijgen een armband om. Bij het verlaten van de uitgaansgelegenheid kunnen ze vrijwillig een alcoholtest afleggen. Is de test negatief, dan krijgt de BOB cadeautjes waaronder de felbegeerde BOB-sleutelhanger. Als de test positief uitvalt, wordt de jongeren aangeraden alternatief vervoer te zoeken of een andere bestuurder te zoeken.

In Nederland doen onder meer de discotheken Escape Venue in Amsterdam en Nightlive in Maastricht mee aan de ‘Europese nacht zonder ongevallen’. Ook in Luxemburg, België en Frankrijk vindt een soortgelijke actie plaats. In totaal gaat het om ongeveer honderd discotheken.

TeamAlert is een jongerenorganisatie op het gebied van verkeersveiligheid. Regelmatig probeert zij de aandacht van leeftijdsgenoten te vestigen op hun verantwoordelijkheid in het verkeer. Eerder dit jaar moest de organisatie stoppen met een ‘vlacampagne’ na bedreigingen. Bromfietsers zonder helm werden met vla overgoten om hen te wijzen op het gevaar van helmloos rijden en dat werd niet door iedereen gewaardeerd.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel