nieuws

Expositie flyers tijdens Amsterdam Dance Event

Horeca

De flyer is binnen de dance-scene een van belangrijkste communicatiemiddelen. Organisatoren van dansfeesten leggen ze neer in de horeca of delen ze uit, soms aan een select publiek. Het Nationaal Pop Instituut laat op een expositie zien hoe fraai flyers er uit kunnen zien.

De flyer is een vrij recent verschijnsel. Begin jaren ’90 geeft woordenboek Van Dale de omschrijving: wielrenner die opvalt door een soepele en elegante manier van rijden. In de laatste versie is daaraan toegevoegd: strooibiljet.

De expositie bestaat uit honderden flyers die afkomstig zijn van verzamelaar en danceliefhebber Gé Janssen. Verdeeld over drie ruimtes en een trappenhuis legt de expositie van danceflyers de nadruk op de vormgeving en de organisaties van dansfeesten. Volgens een woordvoerder van het Nationaal Pop Instituut zijn de strooibiljetten vaak heel fraai vormgegeven kunstwerkjes.

Aan de andere kant is het een vluchtig medium dat op straat verschijnt om vervolgens weer te verdwijnen. De tentoongestelde flyers zijn niet alleen gekozen om hun design, maar ook om hun waarde als tijdsverschijnsel. Het betreft soms aankondigingen van legendarische dansfeesten of party’s rond kerst of Koninginnedag. De expositie heeft plaats in gebouw Fantasio aan de Prins Hendrikkade en wordt gehouden in het kader van het Amsterdam Dance Event tussen 20 oktober en 28 november. De toegang is gratis.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel