nieuws

Groen licht mosselzaadvisserij in Waddenzee

Horeca

De mosselzaadvissers mogen tot eind november toch 25.000 ton mosselzaad uit de Waddenzee opvissen en uitzaaien op mosselkweekbanken. Dat heeft de Raad van State woensdag beslist.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) verleende de Zeeuwse mosselzaadvissers een vergunning om tussen september en december 2003 25.000 ton zaad op te vissen. De mosselzaadvissers vinden 25.000 ton te weinig en willen meer opvissen, terwijl milieuorganisatie Wilde Kokkels faliekant tegen is. Wilde Kokkels vreest onherstelbare schade aan de zeebodem en vogelstand.

Door de bezwaren van Wilde Kokkels konden de visser geen gebruik maken van hun vergunning. De Raad van State heeft die blokkade nu opgeheven. Minister Veerman moet van de Raad voor 12 november een beslissing nemen over de bezwaren van Wilde Kokkels en de mosselzaadvissers.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel