nieuws

Portugal verrassing bij 15e Proefschrift Wijnconcours

Horeca

Geen wijnen uit de ‘nieuwe wereld’, maar wijnen uit de authentieke wijnlanden vielen in de prijzen bij het 15e Proefschrift Wijnconcours, gehouden in het NH Barbizon Palace hotel in Amsterdam op zondag 26 oktober. Portugal bleek de grote verrassing bij de wijnwedstrijd.

De algehele Concourswinnaar Rood komt uit de Sud-Ouest: 2000 Charles de Batz van het wijnhuis Domaine Berthoumieu (Madiran), ingezonden door Hans Moolenaar Wijnkoperij. De overall winnende witte wijn is de Esporão reserva, Herdade do Esporão, DOC Alentejano 2002 uit Portugal, ingezonden door De Portugese Wijnkopers.

De oorkonde en het gouden zegel voor deze wijn (tevens winnaar van de Publieksprijs) werd uitgereikt door de Ambassadeur van Portugal, Z.E. João Salgueiro. Het wijnland Portugal was de verrassing van het jaar: elf wijnen in de finale, zeven daarvan genomineerd en twee witte Wijnen van het Jaar.

Reageer op dit artikel