nieuws

Van Bussel vindt zich niet meer juiste man voor FNV Horecabond

Horeca

Secretaris Jos van Bussel van de FNV Horecabond stelt zich niet herkiesbaar voor het congres van april 2004. Van Bussel vindt dat de financiële situatie en tal van maatschappelijke ontwikkelingen de bond noodzaken tot snelle en scherpe strategische keuzes, die grote consequenties zullen hebben voor de organisatie. Volgens Van Bussel is hij niet de juiste man om dat veranderingsproces te begeleiden.

De FNV Horecabond moet een meer efficiënte en slagvaardige organisatie worden, die bekend staat om haar uitstekende dienstverlening en belangenbehartiging. Een forse verbouwing van de werkorganisatie is nodig om berekend te zijn op de toekomst.

‘Als gekozen bestuurder heb ik ervoor te zorgen dat zo’n veranderingsproces goed gemanaged wordt. De Horecabond heeft op dit moment behoefte aan een ander type bestuurder. Daarom heb ik besloten dat ik plaats moet maken’, aldus Van Bussel.

Het bestuur betreurt zijn besluit, maar vindt het moedig. De komende tijd zal het bestuur zich buigen over zijn opvolging. Van Bussel zelf beraadt zich nog op wat hij gaat doen na het neerleggen van zijn functie bij de Horecabond.

Jos van Bussel (1958) is sinds 22 mei 2002 in functie als secretaris van de FNV Horecabond. Daarvoor was hij vijf jaar bestuurssecretaris bij de Vakcentrale FNV en persoonlijk assistent van Lodewijk de Waal. Eerder was hij voorlichter bij de Algemene Vakcentrale (1993-1997). Van 1984 tot 1993 werkte hij bij de SER.

De FNV Horecabond moet een meer efficiënte en slagvaardige organisatie worden, die bekend staat om haar uitstekende dienstverlening en belangenbehartiging. Een forse verbouwing van de werkorganisatie is nodig om berekend te zijn op de toekomst.

‘Als gekozen bestuurder heb ik ervoor te zorgen dat zo’n veranderingsproces goed gemanaged wordt. De Horecabond heeft op dit moment behoefte aan een ander type bestuurder. Daarom heb ik besloten dat ik plaats moet maken’, aldus Van Bussel.

Het bestuur betreurt zijn besluit, maar vindt het moedig. De komende tijd zal het bestuur zich buigen over zijn opvolging. Van Bussel zelf beraadt zich nog op wat hij gaat doen na het neerleggen van zijn functie bij de Horecabond.

Jos van Bussel (1958) is sinds 22 mei 2002 in functie als secretaris van de FNV Horecabond. Daarvoor was hij vijf jaar bestuurssecretaris bij de Vakcentrale FNV en persoonlijk assistent van Lodewijk de Waal. Eerder was hij voorlichter bij de Algemene Vakcentrale (1993-1997). Van 1984 tot 1993 werkte hij bij de SER.

Reageer op dit artikel