nieuws

18 Jaar cel voor aanslag McDonald’s in Indonesië

Horeca

Een rechtbank in Indonesië heeft maandag een militante moslim tot achttien jaar gevangenisstraf veroordeeld voor zijn aandeel in de aanslag op een McDonald’s-restaurant. Tegen Arman, alias Galaxi bin Abdul Somad, was 20 jaar geëist.

De bomaanslag op 4 december vorig jaar in Udung Pandang kostte drie mensen het leven, onder wie een dader. De rechters waren met de aanklagers eens dat Arman de explosieven heeft getransporteerd en verborgen voordat hij die afleverde aan de plegers van de aanslag. Hij zou ook van tevoren de situatie ter plekke hebben beoordeeld. Arman had de doodstraf kunnen krijgen.

Zijn vonnis brengt het aantal veroordeelden voor de bomaanslag op zestien. De straffen variëren van twee tot achttien jaar. Alle verdachten die zijn gehoord in de zaak hebben Agung Abdul Hamid genoemd als het brein achter de aanslag. Hij is nog voortvluchtig.

Volgens de politie zijn de daders goede bekenden van die van de aanslag op Bali van 12 oktober in hetzelfde jaar, waardoor 202 mensen werden gedood.

Reageer op dit artikel