nieuws

Twaalf jaar voor cafémoord in Hoorn

Horeca

De 39-jarige verdachte van de Hoornse cafémoord, Nico V, moet twaalf jaar de cel in. Het gerechtshof in Amsterdam veroordeelde de man wegens de moord op de Amsterdammer Dahhouch.

De opgelegde straf is twee jaar hoger dan V. eerder van de rechtbank in Alkmaar kreeg. V. is een bekende van justitie. Hij werd eerder veroordeeld wegens geweldsmisdrijven en wapenbezit. Hij zou een goede bekende zijn geweest van de in oktober 2000 geliquideerde Amsterdamse crimineel Sam Klepper.

V. schoot op de avond van Koninginnedag 2002 in het café De Volendammer in Hoorn Dahhouch van zeer korte afstand door het hoofd. ‘Zonder aanwijsbare reden’, aldus het hof. Het café was op dat moment zo drukbezocht, dat op een enkeling na niemand iets van de schietpartij heeft gezien.

Reageer op dit artikel