nieuws

Handlangers Al Capone’s Pizza zetten concurrent Domino’s in brand

Horeca

De Officier van Justitie heeft vier jaar cel geëist tegen de hoofddader van de brand bij een vestiging van Domino’s Pizza in Veenendaal. De zaak werd in de brand gestoken door drie mannen. Deze handelden in opdracht van concurrent Al Capone’s Pizza.

Het conflict begon vorig jaar met telefonische bedreigingen aan het adres van de eigenaar van Domino’s. Vervolgens staken onbekenden de banden van zijn auto lek en werd er op 20 december 2004 een poging tot brandstichting gedaan. De eigenaar deed daarna aangifte, waarna de politie de zaak onderzocht.

Uit het onderzoek bleek, door bijvoorbeeld het aftappen van telefoongesprekken, dat de eigenaar van de Al Capone’s-zaak in Veenendaal regelmatig contact had met de 22-jarige E.S. Die benaderde op zijn beurt op 29 april twee Barnevelders voor een autorit naar Veenendaal. Toen in Veenendaal de kofferbak van de auto open ging, en daar jerrycans met benzine stonden, snapten de Barnevelders wat er aan de hand was. Kort daarop stond de pizzeria in lichterlaaie.

De schade van de brand bedroeg meer dan een ton. De bovenburen van de pizzeria konden maar net ontsnappen aan de vuurzee. De 22-jarige E.S. bevestigde dat hij de Barnevelders had overgehaald, maar meldde op zijn beurt onder druk te zijn gezet om brand te stichten. De Officier van Justitie was niet onder de indruk van het argument en eiste vier jaar cel.

De uitspraak volgt op 20 oktober.

Reageer op dit artikel