nieuws

Hans Melchers dient klacht in tegen Parool en Telegraaf

Horeca

Hans Melchers heeft bij de Raad voor de Journalistiek een klacht ingediend tegen Het Parool en De Telegraaf. De kranten schreven in de ontvoeringszaak van zijn dochter Claudia over de betrokkenheid van de familie Melchers bij drugshandel. De zaken dienen vrijdag.

Melchers beklaagt zich over Het Paroolartikel ‘Waarom is cocaïne als losgeld geëist? – Mogelijke scenario’s achter de ontvoering van Claudia Melchers’. Naast volgens Melchers onterechte beschuldigingen in het stuk, voert de zakenman aan dat hij niet in de gelegenheid is gesteld commentaar te geven.

De Telegraaf heeft volgens Melchers meerdere keren feitelijk onjuist, suggestief en beledigend gepubliceerd over de betrokkenheid van zijn familie bij drugshandel. Hij verwijt de krant geen deugdelijk onderzoek te hebben gedaan en geen wederhoor te hebben toegepast.

Reageer op dit artikel